Българският Хачико, трогнал цяла България, чака стопанката си цели 4 години. Ето цялата история

Кучето е най-добрият приятел на човека. Тази поговорка всички ние я знаем, но има някои случаи, които доказват правотата на това твърдение. Често пъти сме ставали свидетели или са ни разказвали за трогателните отношения между хора и животни. Но винаги една конкретна история е била като еталон за приятелството между кучетата и хората. Историята на Хачико. Историята му е съвсем истинска и се случва в Япония. Кучето всеки ден изпращало стопанина си до гарата, откъдето той отивал на работа. Един ден обаче стопанинът му починал и не се върнал от работа. В продължение на 9 години всеки ден Хачико отивал на гарата и чакал стопанина си.

Наскоро стана ясно, че в София се случва подобна история в момента. Ето какво разказа Румяна Шопова във Фейсбук: „Историята на Сара е като от филм… От няколко месеца тя живее на входа на Западен парк, имала е стопанин на който по време на разходката в парка му става лошо, идва линейка и го откарва, а Сара остава да я чака там. За съжаление той не се връща (може и да е починал, никой не знае) и тя е там от месеци. Охраната на парка се грижи за нея и казват, че няколко пъти един човек я прибира да я гледа, но тя бяга и се връща отново на входа на парка където е била последната и среща със своя човек. Когато мине линейка със пуснати сирени, Сара бяга към нея и започва да вие. Аз съм разтърсена от нейната преданост и обич и ми се иска много хора да се поучат от тази чиста любов. Надявам се, че стопанина и е имал роднини които ще могат да я приберат и да се погрижат за това изключително предано създание“. Впоследствие се оказва, че стопанинът на Сара е жена, която е починала.Кучето е най-добрият приятел на човека! Това куче се жертва в името на стопаните си

Кучето е най-добрият приятел на човека. Този израз сме го чували всички. Всеки човек, който е гледал…

Малко след като публикува невероятната история, с нея свързва момче на име Станислав, който допълва историята.

Оказва се, че той познава кучето под името Шура и той, заедно със семейството му се грижат за нея, особено в студените зимни вечери. Всички хора, които се грижат за нея разказват, че каквото и да направят, тя неизменно намира начин да се върне в Западен парк при една определена пейка и там да чака завръщането на стопанката си. Във видеото можете да видите подробности от трогателната история.

Източник: skafeto.com
loading...

Be the first to comment on "Българският Хачико, трогнал цяла България, чака стопанката си цели 4 години. Ето цялата история"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*