Забравих какво е зъболекар, откакто си правя тази домашна паста. Спряха да ми кървят венците и кариес не съм имала от години

Посещенията при зъболекаря са важни. Те трябва да са планувани и да се правят навреме.

Има начин да си спестим част от неприятните изживявания при зъболекаря.

Превенцията е много важна при всяко едно заболяване. Не бива да забравяме, че зъбите също имат нужда от грижа. Можем и трябва да следваме предписанията на специалистите. Но, също така можем да си помогнем сами.

Рецептата, която ви предлагаме днес, е доста ефективна при предотвратяването на кариес и кървене на венците.

Зъбният кариес е най-често срещаният проблем, засягащ зъбите. Този процес на разрушаване на зъбния емайл често е придружен от силна болка.

За още по-голям ефект е нужно да промените хранителния си режим: увеличаване консумацията на млечни продукти, зеленчуци, ядки, яйца и морски дарове. Леката диета не само ще пощади зъбите ви, но ще ви помогне да подобрите цялостно здравето си.

Как се прави превенция на кариес?

Ще са ви нужни само 4 съставки, които лесно може да си набавите от всеки здравословен магазин.

Ето и необходимите продукти:

1/4 ч.л. кокосово масло
1/4 ч.л куркума прах
2 капки етерично масло от карамфил
1/4 ч.л. морска сол

 

Как се прави?

Смесете всички съставки до получаване на хомогенна маса. С така получената смес се почистват зъбите. За целта просто я нанесете върху четка за зъби и натъркайте добре зъбите от всички страни.

Не бързайте да изплаквате устата с вода. Изчакайте 2-3 минути, докато сместа започне да действа. Изплакнете добре и измийте отново зъбите с пастата, която ползвате обичайно.

Резултатът идва с натрупване. Колкото по-често прилагате тази лечебна смес, толкова по-добре.

Може да ползвате кокосовото масло самостоятелно. То има добър избелващ ефект.

Разтопете една лъжица кокосово масло на водна баня, и след това внимателно го изжабуркайте

То има много по-приятен вкус от олиото. Освен това, е полезно за целия организъм. Кокосовото масло има и антибактериални свойства. Кокосовото масло е отличен природен лек за заздравяване на емайла на зъбите, профилактика зъбния кариес и подобряване здравето на венците. В допълнение, този продукт ще даде допълнителна свежест на дъха.

За да не се налага да го разтопявате, не го слагайте в хладилник.

Източник: bgkef.net
loading...

Be the first to comment on "Забравих какво е зъболекар, откакто си правя тази домашна паста. Спряха да ми кървят венците и кариес не съм имала от години"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*