За цял ден яде само ябълка и мляко, тъй като мисли, че е дебела! Нито едно момиче не бива да се докарва до това положение!

23-годишната Хана Лукас се решава на екстремна диета и изобщо не очаква до какво ще доведе това. Тя била пълна още през пубертета и така станала обект на посмешище на съучениците си.

Но това не било всичко.

Още от малка Хана обичала да танцува, докато един ден учителите не ѝ казали, че трябва да отслабне малко. В началото момичето започнало да пропуска обедите в училище. Така успяла да избегне посмешището на останалите, а също ограничила приема на калориите си до 1300.

Диетата имала успех – хората от обкръжението на Хана започнали да я хвалят колко се е променила и колко ѝ отива това.
Така Хана решила, че ще отслабне още повече. Спряла вечерята, а след това и закуските. По онова време вече успявала да се засити само с няколко парчета ябълка и кофичка мляко.

Хана получила зависимост към остлабването. Признава, че ако вместо ябълка, примерно, изяждала бисквита или вафла, на другия ден не се хранела, защото се чувствала виновна, че… преяжда. Искала така да се накаже за сладкото и, че е дебела.

Резултатът от тази ужасна диета бил, че Хана вече не можела да танцува. Нито пък да ходи. Просто нямала сили за това. Тежала едва 28 килограма. Така тялото ѝ поддало и Хана припаднала. Лекарите казали, че е била приета буквално в последния момент. Била само кости и кожа, по тялото си имала синини, падали ѝ косите и зъбите, имала постоянна мигрена и няколко месеца липсвала менструацията ѝ.

В болницата Хана се борела за живота си няколко седмици и спечелила. Диетата ѝ все пак не е без поражения. Хана има остеопороза и сигурно никога няма да има деца.

От нейната история биха могли  да черпят поука не само младите момичета, които желаят да отслабнат, а и всички ние. Сегашното общество приема хората според това как изглеждат. Би трябвало да помним, че подигравките или съденето могат да костват живота на някого.

Източник: bgkef.net
loading...

Be the first to comment on "За цял ден яде само ябълка и мляко, тъй като мисли, че е дебела! Нито едно момиче не бива да се докарва до това положение!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*