Как сами да извадим кърлеж за няколко минути, при това – напълно безопасно! (ВИДЕО)

Пролетта събужда цялата природа, а с нея – неприятни насекоми като акари и кърлежи.

Опасността да станете жертва на кърлеж дебне отвсякъде, не само от природата. Може да го внесете вкъщи с домашния любимец, който разхождате по улицата. Кърлежът може да се скрие дори в букет цветя!

Особено опасно е заболяването енцефалит, причинявано от тези неприятни насекоми. Повечето животни го понасят без симптоми, но за хората тази болест предизвиква голями увреждания.

как да извадим кърлеж

При това заболяване се стига до поражения на централната нервна система, както и на двигателните центрове. Болен от енцефалит може да развие дори парализа.

Ако забележите върху себе си кърлеж, трябва незабавно да се консултирате с лекар. Ако не разполагате с такава възможност, може да опитате да го извадите със стандартна спринцовка.

Подробности може да видите в приложеното видео.

В този случай, кърлежът е преседял дълго под кожата, затова човекът от клипчето използва специален инструмент за премахване на насекомото. Ако сте намерили кърлежа до 1-2 дни след ухапването, имате всички шансове да го извадите със спринцовка.

Отивайки сред природата, не забравяйте за скритите опасности! Носете подходящо облекло, така че насекомите да не могат лесно да влязат под дрехите ви. Преди да отиде в гората, третирайте дрехите с репелент против насекоми.

Източник: zajenata.bg

loading...

Be the first to comment on "Как сами да извадим кърлеж за няколко минути, при това – напълно безопасно! (ВИДЕО)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*