Каракачанов да смазва пищова! Матева обяви: Имам доказателство, че се издържа от продажба на паспорти

Имам доказателства, че ВМРО и Красимир Каракачанов се издържат от продажбата на българско гражданство. Видяла съм връзката, всички тези неща са описани, дала съм съответните обяснения в прокуратурата. Това заяви по БТВ Катя Матева, бивш директор на дирекция „Българско гражданство“ в Министерството на правосъдието, която е изпратила сигнали за корупция в Държавната агенция за българите в чужбина и това, че партия ВМРО и лидерът й се финансират от тези схеми.

„Имам всякакъв вид доказателства. Уведомила съм компетентните органи през 2016 г.“, каза тя и сподели, след като Каракачанов е станал силов вицепремиер срещу нея са предприети брутални действия. Подала съм сигнали до премиера и президента още през 2016 и 2017 г., каза още Матева. Тя категорично отхвърли, че нейните обвинения са лична вендета срещу лидера на ВМРО.

Матева заяви, че няма политически гръб зад себе си. Тя отхвърли обвиненията, че по време на нейния период са били давани предимно българско гражданство на турци. Матева заяви, че за посоченият период българско гражданство са получили само 1200 турци и 70 000 македонци. „Не знам какво значи антибългарска политика, след като спазвам закона. Приемам арестите и обвиненията в агенцията като нещо неминуемо“, заяви Матева. „Внушава се, че аз еднолично съм решавала кой да получава българско гражданство. Това не е така, защото си има процедура, съществува съвет по гражданството, където освен мен има още девет души. Един глас не е решаващ“, каза още тя.

loading...

Be the first to comment on "Каракачанов да смазва пищова! Матева обяви: Имам доказателство, че се издържа от продажба на паспорти"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*