Красиви и талантливи българи завладяха Милано с Граовско хоро. Вижте прекрасното им изпълнение (ВИДЕО)

Група млади и красиви българи предизвика вълна от одобрение, като изигра прекрасно Граовско хоро в центъра на Милано. Спонтанната сцена се разигра на пъпа на индустриалния център. Хорото се изви пред входа на прочутата катедрала Дуомо, намираща се на площад „Пиаца дел Дуомо“. Това е едно от най-посещаваните места от туристи в цяла Италия и изпълнението на българската група впечатли и зареди с отлично настроение много гости на града. „Отначало всичко тръгна на шега, но след като заиграхме хорото, към нас се присъединиха и други българи и нещата се получиха добре“, споделиха с усмивка изпълнителите на спонтанното Граовско хоро.

Граовското хоро е българско хоро от Шопската етнографска област. Името му произлиза от местността Граово, изпълнява се в ритъм 2/4. Хорото е колективен народен танц. Характерен е за българския фолклор, както и за други балкански народи. Танцьорите се подреждат и танцуват в кръг, линия или други формации. Ритъмът на хората варира от бавен до бърз, като превес има неравноделният такт.

loading...

Be the first to comment on "Красиви и талантливи българи завладяха Милано с Граовско хоро. Вижте прекрасното им изпълнение (ВИДЕО)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*