Тези 10 книги ще преобърнат представите ви за живота

Има книги, които правят добро впечатление на четящия. Има такива, които са просто булевардна литература. Но съществуват и книги, които променят хората.

В тази статия ще ви представим десет от най-силно въздействащите върху живота на хората романи.

Те са оставили своя отпечатък и до днес са смятани за революция в литературата. Въпрос на гледна точка е колко от тях са преведени на български език и дали е възможна и друга класация.

Вероятно да. Но колегите от educateinspirechange.org дават своя прочит на световната класика променила съдбите на милиони хора по света.

1. 1984

Въпреки че е написана като фикция, мнозина я възприемат като описание на случващото се с обществото ни днес поради полицейската държава, в която са се превърнали САЩ днес. Джордж Оруел е смятан за един от най-значимите автори на ХХ век.

2. Gold Warriors: America’s Secret Recovery of Yamashita’s Gold – Peggy and Sterlin Seagrave.

Това е невероятна история за една от най-големите тайни на елитните банкери в света.Тя разказва за скрити във Филипините златни кюлчета.

След като разузнавателните части на САЩ разбират за това, президентът Труман решава да сформира мисия за възстановяване на златото и други съкровища, скрити от японците и нацистите.

Това „Черно злато“ дава на правителството неограничени средства за борба с комунизма, за подкупи на политически и военни лидери и за манипулиране на изборите.

3. Hidden Finance, Rogue Networks and Secret Sorcery. The Fascist International, 9/11 and Penetrated Operations.

В книгата си авторът Джоузеф Фарел разгръща многобройните слоеве зад атаката на 11 септември, които включват Deutschebank, семейство Буш и немския индустриалец Карл Дуйсберг.

В играта са замесени още принца на Саудитска Арабия и енергийните оръжия, създадени от Никола Тесла преди Втората световна война.

4. Magicians of the Gods:The Forgotteen Wisdom of Earth’s Lost Civilization.

Греъм Ханкок подкрепя с доказателства тезата си, че глобален катаклизъм е заличил технологично напреднали цивилизации в миналото.

5. DMT: The Spirit Molecule: A Doctor’s Revolutionary research into the biology of near-death and mystical experiences.

В периода от 1990 до 1995 доктор Рик Страсман провежда проучвания, одобрени от американското правителство.

Той инжектира 60 доброволци с DMT – един от най-силните познати халюциногени. Той се добива от растението аяхуаска, което може да се намери по поречието на Амазонка.

Доброволците имат почти еднакви видения, като споделят за свои разговори с извънземни, ангели и духове. Повечето от тях казват, че това е едно от най-дълбоките изживявания през живота им.

6. Pathways to Bliss: Mythology and Personal Transformation.

Книгата на Джоузеф Кампбел описва мита като средство за духовно израстване, личностно развитие и трансформация.

7. Synchronicity: An acausal connecting principle.

Дълбоко заинтригуван от „случайностите“, Карл Юнг пише за изненадващите съпоставки, които рационалната наука все още не може да обясни.

8. The ascension.

Автор е Дейвид Уилкок. В нея той разкрива, че от стотици години Земята е във война, водена от добронамерени и злонамерени същества от други светове.Той събира информация чрез личен контакт с по-висш разум и връзката си с хора с високи постове в различни правителства.

9. Plant Intelligence and the imaginal Realm. Beyond the doors of perception into the dreaming of Earth.

Стивън Харод Бунер е автор на този завладяващ ума роман. Той разкрива, че всички форми на живот на планетата притежават интелигентност, език и чувство за „Аз“.

10. The lost age of high knowledge на Keith Hunter.

Тази невероятна книга свързва математическата прецизност на пирамидите от Гиза с редица други интересни области, включително окултната физика на ядрените оръжия, физиката, математиката и геометрията на астрологията.

Освен това засяга природните бедствия, сакралната геометрия и връзката на всичко изброено дотук с Националната агенция по сигурността на САЩ.

loading...

Be the first to comment on "Тези 10 книги ще преобърнат представите ви за живота"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*